Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

KERSTBOOM AKTIE


Nadat jarenlang aan de bewoners gevraagd werd om hun eigen voortuintje of venster(s) van kerstversiering te voorzien, waardoor al die jaren Zwankendamme in een mooie kerstsfeer gedompeld werd, besloot het feestcomité om dit jaar zelf een aantal kerstbomen aan te kopen en te plaatsen. Aan de bewoners werd gevraagd om stroom te voorzien voor de bijgeleverde lichtjes. Het initiatief werd met enthousiasme onthaald en er werden in totaal 40 bomen gezet en van verlichting voorzien. En gezien een aantal bewoners zelf ook nog eens voor wat extra sfeer zorgden, zag Zwankendamme er ook dit jaar weer schitterend uit.

Deze actie zal volgend jaar zeker herhaald worden!

Kermis 2005

Affiche
Naar jaarlijkse traditie werd ook dit jaar met de kermis een rommelmarkt georganiseerd in de Lisseweegsesteenweg. Een zestigtal standhouders boden zich aan. En hoewel er vrij veel wind was, bleven de weergoden ons gunstig gezind.

Zwankendamme à  l'Espagnol

Flamencodansers

In het kader van de Brugse Zomercheque besloot het Feestcomité om dit jaar op het einde van de vakantie een buurtfeest te organiseren onder het motto: "Was u in Spanje deze zomer? Geen nood dan brengen wij Spanje naar hier!" Om het geheel in een echte Spaanse sfeer te dompelen, werd zaal 't Centrum in de bloemetjes gezet en kreeg iedere bezoeker in Spaanse outfit een gratis sangria aangeboden. Uiteraard stond er een lekkere Paella op het menu en voor de waaghalzen stond er een heuse rodeostier klaar. Bovendien was er een Flamenco demonstratie en initiatie. De rest van de avond kon er verder naar hartelust gedanst worden.

Ook deze activiteit vond veel bijval en zal volgend jaar zeker herhaald worden, maar dan wel met een ander thema natuurlijk!

 Andere foto's kan u bekijken in ons fotoalbum.