Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Paaseieren rapen!

Tekening van Zidane
Tekening van Eline
tekening van Reno
Tekening van mathias

Gelukkig sloeg het weer om en konden we van een heerlijk zonnetje genieten op deze Paasdag! Terwijl de kinderen in de zaal druk bezig waren met het knutselen van een paasmandje en de ouders genoten van een kop foffie met een pannenkoek of een frisse pint, deed de paashaas buiten zijn werk. Eens de 58 ingeschreven kinderen hun mandje klaar hadden en de prijzen van de kleurwedstrijd waren uitgereikt. Ging de poort van de tuin open en mocht het jonge volkje naar hartelust rapen. De eitjes werden nadien mooi verzameld en herverdeeld zodat iedereen met een mooi gevuld mandje huiswaarts kon.

De winaars van de kleurwedstrijd waren:

ZIDANE ANGELY(3 jaar)

in de categorie van 0 t.e.m. 3 jaar

ELINE VERMOTE (5 jaar)

in de categorie van 4 t.e.m. 6 jaar

RENO HENNICO (9 jaar)

in de categorie van 7 t.e.m. 9 jaar

MATHIAS GALLE (11jaar)

in de categorie  van 10 t.e.m. 12 jaar

 

Foto's van het eieren rapen kan je bekijken in ons fotoalbum

Zwankendamme TROPICAL


HET WAS WEER DIK IN ORDE

Door het succes van "Zwankendamme à l'Espagnol" en het prachtig initiatief van Stad Brugge met de Zomercheque voor buurtcomités konden we niet anders dan ook dit jaar weer de zomer afsluiten met een feest voor iedereen. Met "Zwankendamme Tropical" schoten we terug midden in de roos. Dankzij een Spetterend optreden van de percussie groep "BATIDAH", de zeer lekkere gegrilde hesp met groenten à volonté en de grote opkomst van feestvierders werd het terug een zeer geslaagde afsluiter van de zomer. De afwezigen haddden zoals steeds ongelijk!

KERMIS 2006De RECEPTIE op vrijdagavond 02/06 mocht er wezen, terwijl de genodigden en dat waren alle inwoners van Zwankendamme genoten van een Brugse Zot en hapjes van bij onze eigen beenhouwer "KURT", konden ze kijken naar een geslaagde fotoreportage over "Zwankendamme, Vroeger & nu!" De foto' s uit de oude doos riepen heel wat herinneringen op. We mochten deze avond dan ook meer dan geslaagd noemen!

De afwezigen hadden zoals steeds ongelijk!

Ook de ROMMEMARKT was dit jaar een topper. Het mooie weer lokte veel standhouders en veel kijk- en kooplustigen naar Zwankendamme. Om 14h30 werd de kermis en rommelmarkt feestelijk geopend door de harmonie "Vermaak na Arbeid" uit Koolkerke in gezelschap van leden van het Stadsbestuur van Brugge en het bestuur van het Feestcomité.  De feestelijkheden duurden nog tot in de late uurtjes en we mogen zeggen dat de Kermis 2006 er eentje was om niet vlug te vergeten.