Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

ZWANKENDAMME IN DE BLOEMEN

hanggeraniums

Dit jaar lanceerde het stadsbestuur een nieuwe actie om haar buurten te ondersteunen: 'Brugge in de bloemen'. Buurtcomités konden in hun buurt vragen wie geïnteresseerd was om plantjes op de vensterbank te plaatsen. Al deze inschrijvingen werden per buurt verzameld en doorgegeven aan de dienst Stedenbeleid die samen met de Groendienst de plantjes bestelde. Voor iedere buurtbewoner werden er 10 rode hanggeraniums of 10 rode verbena's besteld, afhankelijk van de richting van de gevel. Op zaterdag 12 mei verdeelt het stadsbestuur die plantjes naar de buurtcomités, die ze dan verder verdelen bij hun buurtbewoners. Op die manier wil de stad niet enkel de Brugse straten een fleuriger aanzicht geven, maar ook het contact tussen buren stimuleren.

 

En de actie bleek een succes! Maar liefst 2.179 mensen, verdeeld over 54 Brugse buurten, schreven zich in. 21.790 plantjes zullen dus binnenkort de Brugse buurten opfleuren. Vooral de kleine Brugse deelgemeente Zwankendamme bleek heel enthousiast. Van de 270 Zwankendamse gezinnen hebben niet minder dan 203 zich ingeschreven voor de bloemenactie. Ideaal om Zwankendamme mooi in te kleden voor hun 75 jarig jubileum!

 Fotowedstrijd

 Aan de bebloemingsactie wordt een fotowedstrijd gekoppels in het stadsmagazine Bruggespraak: de 5 mooiste foto's van een straat of huis dat via de actie "Brugge in de bloemen" bebloemd werd, winnen een waardebon van 30 euro voor een tuincentrum!  

RECEPTIE KERMIS 2007

Een overdonderend succes!!! Er kan niets anders gezegd worden over deze receptie in het kader van 75 jaar Zwankendamme. Een volle zaal en enkel tevreden mensen. De foto's uit de oude doos riepen leuke reacties en vooral veel leuke herinneringen op. Het zal moeilijk worden om het volgend jaar deze prestatie te evenaren, laat staan te verbeteren. De afwezigen hadden zoals gewoonlijk ongelijk!

Paaseieren rapen!

Paaseieren rapen!

Tekenig van Axelle
tekening van Shane
Tekening van Siel
Tekening van Joony
 

 

Ook dit jaar waren de weergoden ons goed gezind en na het in elkaar knutselen van een paasmandje mochten meer dan vijftig kinderen de gordijnen openschuiven om te zien of de paashaas al was aangekomen. Die was uiteraard mooi op tijd en even later stormde het jonge volkje naar buiten om de eitjes te rapen die hij kwistig had rond gestrooid. Mede door de warme lentezon werd het terug een leuke gebeurtenis. Mama en papa konden genieten van een kop koffie met een lekkere pannenkoek. de kroost kon op de foto met de paashaas en nadat ook nog eens de prijzen voor de mooiste tekeningen werden verdeeld, kon iedereen weer terugblikken op een wel geslaagd paaseieren rapen.
De winaars van de kleurwedstrijd waren:
AXELLE REYNAERT (0 jaar)
in de categorie van 0 t.e.m. 2 jaar
SHANE DEWAELE (6 jaar)
in de categorie van 3 t.e.m. 6 jaar
SIEL DELRUE (8 jaar)
in de categorie van 7 t.e.m. 9 jaar
JOONY WEETS (10jaar)
in de categorie  van 10 t.e.m. 12 jaar
 
Foto's van het eieren rapen kan je bekijken in ons fotoalbum

KERSTBOOMACTIE


PROFICIAT ZWANKENDAMME!!!!

Maar liefst 127 kerstbomen werden er aan ons Feestcomité besteld, en alle 127 werden netjes afgeleverd en geplaatst, indien gewenst. Hierdoor zag ons dorp er ook dit jaar heel feestelijk uit. Na de feestdagen werden de bomen netjes terug opgehaald en droegen ze bij tot de feestelijke kerstboomverbranding op het strand van Zeebrugge. Nogmaals dank aan alle bereidwilligen die een boom voor hun huis wilden plaatsen en van lichtjes voorzien!

Bei Uns in Tirol


Ook dit jaar zochten we naar een geschikt thema voor onze activiteit in het kader van de Brugse Zomercheque. Met "Bei Uns in Tirol" schoten we midden in de roos. het werd een prachtige avond, met heel veel volk, zelfs uit Oostenrijk. De goulash smaakte uitstekend, de zelfgebakken appeltaart met vanilleijs was ronduit lekker en de Erdinger maakte het geheel kompleet. De aangepasten muziek en de danspasjes van ons gelegenheids dansgroep zorgden voor volle ambiance! De afwezigen hadden zoals steeds ongelijk!

Nogmaals dank aan alle medewerkers en uiteraard ook aan de deelnemers, want samen maakten we er een fantastische avond van!

Zwankendamme open!


Op initiatief van de Erfgoedcel van Brugge, werd er in samenwerking met verschillende verenigingen en individuele medewerkers op 14/10/2007 een Erfgoeddag georganiseerd in Zwankendamme. Het Feestcomité was nauw betrokken bij de organisatie, de ontwikkeling van de DVD "Zwankendamme vroeger en nu!", alsook verantwoordelijk voor de zoektocht, waarvan deelname recht gaf op een GRATIS DVD. Mede door het prachtige weer werd het een dag om nooit meer te vergeten. Honderden, zoniet duizend mensen beleefden een aangename dag in Zwankendamme, die starte met een GRATIS ontbijt. Vervolgens waren er toespraken, tentoonstellingen (o.a; over de verdwenen cokesfabriek), kennismaking met de beeldenbank Brugge, de voorstelling van de DVD, de zoektocht en als afsluiter een GRATIS receptie, aangeboden door Stad Brugge. Ook de cafés droegen hun steentje bij met een aangepast programma. Kortom een heerlijke dag!!!

Maar liefst 303 mensen brachten een ingevuld formulier binnen en kregen de GRATIS DVD mee naar huis. De drie uiteindelijke hoofdwinnaars waren :

1: Mr. Laureys
2: Mr. Vermote
3: Mevr. Bultinck
 

De puike organisatie door Erfgoed cel Brugge, heeft er voor gezorgd dat Zwankendamme een prachtige dag mocht beleven die nog lang zal blijven nazinderen. Een aantal sfeerbeelden kan je bekijken in ons fotoalbum!! Ook vind je leuke foto's terug op de website van het Lisseweghenaertje. Een website die verder ook zeker het bezoeken waard is.