Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Paasactie 2008


Ook dit jaar organiseerden wij een paasei actie. Een vierenveertigtal kinderen brachten hun mooi gekleurde tekening binnen. En tekenden present op Paaszondag voor de GRATIS eierenraap. Ondanks het wisselvallige weer, liet de paashaas het niet na om kwistig eitjes in het rond te strooien en konden de kinderen hun zelfgeknutselde mandjes naar hartelust vullen. Er waren nog eens extra prijzen voor de mooiste tekeningen. En nieuw dit jaar was een speelhoek voor de kids en VERS gebakken pannenkoeken en wafels voor zowel ouders als hun kroost.

De winnaars van de kleurwedstrijd waren:

0-2 jaar: Vanfraechem Lauben

3-6 jaar: Dendooven Aimée

7-9 jaar: Van de Pitte Jelle

10-12 jaar: Vandenbruane Phaedra

Kermis 2008


Prachtig weer!!!

Hierdoor bleef het grote publiek weg voor de fotoreportage over Afganistan op vrijdagavond; Maar daardoor werd de Rommelmarkt en het petanquetournooi georganiseerd door Kaffee Kavijaks een groot succes!!

BEBLOEMINGSACTIE


Ook dit jaar organiseerde Stad Brugge een bebloemingsactie voor alle wijken die wilden deelnemen. Ons Feestcomitée ging andermaal gretig op het aanbod in. Dit jaar waren er enkel geraniums te verkrijgen, maar dat belette ons dorp niet om andermaal TERUG DE MEESTE BLOEMEN te bestellen. Ons dorp werd ook deze zomer weer omgetoverd tot een acht bloemendorp! Waarvoor dank aan alle bereidwilligen die bloemetjes bestelden  en er hun voorgevel of voortuintje mee sierden!

WILD WEST ZWANKENDAMME


Een aangepast decor, Western muziek, heel veel cowboys en vooral heel veel lekkere T-Bone steak met frietjes en groenten dankzij Paul & Hilde Stubbe-Dewulf. En toen de Zeebrugse Country Line Dancers na een puike demonstratie, ook nog een initiatie gaven, was meteen het startschot gegeven voor een avond vol ambiance en dansplezier! HiHaaaaa!!!!

Bedankt voor de massale opkomst! Bedankt voor de leuke ambiance! En vooral bedankt aan alle medewerkers die zich weer maar eens belangeloos hebben ingezet voor het welslagen van onze vierde thema-avond.

De eerste foto' s staan  in ons foto-album. Binnenkort nog meer!

Wil je meer info over Paul & Hilde kijk dan even in onze rubriek linken.

 

CARCOKE LOCOMOTIEFJE


Op initiatief van de Julius Sabbe Studiekring, met medewerking van de Kerkfabriek, AGC Flat Glass Europe, het Feestcomité en Stad Brugge werd op zaterdag 22 november in de kerk te Zwankendamme een miniatuur versie van een cokes locomotiefje ingehuldigd. Het locomotiefje, een ontwerp van Dhr Guiot,  krijgt er een vaste stek ter nagedachtenis van de inmiddels afgebroken Cokesfabriek. Na de mis ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers en overleden personeelsleden van Carcoke, waren er toespraken van Dhr Devestel, voorzitter van de Julius Sabbe Studiekring, Dhr Standaert, Ere-directeur van de vroegere Carcoke en Dhr Costens, voorzitter van het Feestcomité. Een honderdtal ex-werknemers woonden de plechtigheid bij en konden nadien bij een frisse "Brugse Zot" naar genoegen herinneringen ophalen.

Kortom een geslaagd en zeer gewaardeerd initiatief.

Wil je enkele foto's zien van het gebeuren klik dan hier! Met dank aan het Lisseweghenaertje.

"VOOR & NA"


Op zondag 13 oktober 2008 had in zaal "Het Centrum" te Zwankendamme de aktie "Voor en Na " plaats ten voordele van de vzw Leefbare Polderdorpen.

Voor slechts 25€ kon men er terecht voor een "Re-Styling" van het kapsel (wassen snit, brushing) door prof. hair-stylisten, nadien kon men kiezen voor een “Make-up” door prof. schoonheids-specialistes of een relaxerende rug- nekmassage met ook nog een "Stijl en Kleurenadvies" door een gediplomeerde Consulente.
Zowel voor als na werd er een foto genomen van de dames en  de heren die ook van het initiatief gebruik maakten. Een leuk souvenir van een echte verwendag die door iedereen gesmaakt werd.

Tijdens de ganse dag kon men bovendien genieten van "spaghetti, gebak, wafels, belegde broodjes en diverse dranken. Aan de kleinsten werd ook gedacht met een gratis gezichtsgrime!

KERSTBOOMAKTIE


Ook dit jaar werd onze kerstboomactie een groot succes! Maar liefst 145 inwoners gingen in op ons aanbod van: Een kerstboom aan uw voorgevel of in uw voortuin voor slechts 6€. De mooie kerstbomen (+:- 2m) werden  netjes aan huis glevrd en geplaatst door het Feestcomité. We danken dan ook alle zwankendammenaren die voor een echte kerstsfeer zorgden. Zwankendamme ziet er andermaal schitterend en fonkelend uit.

Alle kerstbomen zullen GRATIS opgehalld worden voor de grote kerstboomverbranding op het strand van Zeebrugge.

Sfeerbeelden: KLIK HIER (met dank aan 't Lissewegenartje)