Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

2009

KERSTBOOMAKTIE


Ook dit jaar willen werd er aan de inwoners van Zwankendamme terug de kans geboden om een kerstboom aan hun voorgevel of in hun voortuin te plaatsen
Het feestcomité bezorgde deze boom voor slechts
7€ .

Meer dan 120 bomen werden aan huis afgeleverd en waar nodig door het Feestcomité rechtgezet en vast gemaakt.

Dankzij deze actie zag ook dit jaar Zwankendamme er prachtig uit met de feestdagen. Mooie foto's van deinspanning die de Zwankendammenaren zich hebben getroost vindt u terug op deze link van het Lissewegenartje.

FLOWER POWER


 

Op zaterdag 29 augustus in zaal ’t Centrum vond onze jaarlijkse thema avond in het kader vande Brugse Zomercheque plaats. Dit jaar kozen we voor "FLOWER POWER". Lekker eten verzorgt door slagerij.stubbe-dewulf@telenet.be, een prachtig decor, een fantastische dansdemonstratie door dansschool "Rose de Leyn" en uiteraard aangepaste muziek, maakten er samen met een aantal gasten in aangepaste kledij een leuke avond van. De afwezigen hadden zoals steeds ongelijk!
Foto's Nu in ons fotoalbum.
En heeft u er nog niet genoeg gezien klik dan vlug op deze link: Lissewegenartje

KERMIS 2009

VEEL VOLK! VEEL AMBIANCE! SCHITTEREND WEER! EEN REGELRECHTE VOLTREFFER!

Dankzij het Lissewegenartje. FOTO's 1, FOTO's 2, FOTO's 3, FOTO's 4, FOTO's 5

MOBIEL XL


het terracotta schoenenleger van Zwankendamme dat samen met VZW KLEIN VERHAAL werd gecreëerd is terug in Zwanbkendamme en maakt deel uit van de beeldenroute uit Lissewege die voor het tweede jaar op rij ook in Zwankendamme een aantal kunstwerken tentoonsteld.

 foto's over het maken van de schoenen met dank aan het Lissewegenartje)

Dankzij het Lissewegenartje, nu ook foto's van het voetbaltoernooi op 09 mei. Met als winnaar de voetbalclub van de Cité en de Kavijaks op de tweede plaats.

 De gehele periode dat Het Klein Verhaal in Zwankendamme, met Zwankendamme actief was werd afgesloten met een bal poulair. Ook hier terug foto's van het Lissewegenartje.

 Foto's van de inhuldiging van het schoenen leger in de kerk, danzij het Lissewegenartje. 

SNUFFELZOEKTOCHT


Dit jaar ging de derde editie van de Snuffelzoektocht in Zwankendamme door. En wel op 07 juni, de dag van de verkiezingen. De opbrengst van deze zoektocht voor baasjes en hondjes ging dit jaar naar dierenasiel en opvang Unco-Jerry. Naast de randanimatie was er ook een hapje en een drankje voorzien. Ook de weergoden waren de organisatie gunstig gezind. Kortom een gezellige boel.

BEBLOEMINGSACTIE 2009


Ook dit jaar maakte het Feestcomité gretig gebruik van de GRATIS bebloemingsactie, georganiseerd door Stad Brugge. Het is inmiddels een traditie dat Zwankendamme de meeste geraniums besteld en afhaald bij de groendienst van Stad Brugge. En dit dankzij de enthousiaste medewerking van alle deelnemende bewoners. Het Feestcomité zorgde er aandermaal voor dat alle plantjes werden aan huis bezorgd. Zwankendamme zag er deze zomer prachtig uit.

PAASEIEREN RAPEN


 

Uiteindelijk brachten 33 kinderen een mooi gekleurde tekening binnen. Samen met hun ouders konden ze genieten van een heerlijke namiddag. In afwachting van de Paashaas werd er naar jaarlijkse gewoonte terug een paasmandje geknutseld en konden de kids naar hartelust ravotten in de speelhoek en/of zich laten schminken. En dit terwijl de ouders van vers gebakken pannenkoeken of wafels konden genieten. Rond 15h30 was het dan zover. De Paashaas was present en had kwistig eieren rond gestrooid in de tuin van de zaal. het werd een ware stormloop. Nadien werden alle paaseieren herverdeelt zodat elk kind evenveel mee naar huis kon nemen. Als apotheose koos de paashaas per leeftijdscategorie de vier mooiste tekeningen uit. De winnaars mochten elk nog een mooie prijs in ontvangst nemen. Kortom, terug een geslaagde paaseierenraap. 
 
Winnaars kleurwedstrijd Pasen :
 
0 - 3 jaar : THIBAU PAUWELS
4 - 6 jaar : FEBE DEKETELAERE
7 – 9 jaar: TARIQ ANGELEY
10 -12 jaar: ILAYA GROENEN
Foto's kan je alvast bekijken op volgende link met dank aan het lissewegenartje en nu ook in ons fotoalbum..

CARNAVAL 2009


De Zwankendamse carnavalgroep: "de Lekkerbekken", kwamen ook dit jaar weer met een bijzonder mooie praalwagen op de proppen. Ook de volledig zelfgemaakte kostuums waren meer dan het bekijken waard. De vakjury gaf een zesde plaats in de grote carnavalsstoet in Heist, Het publiek vond dat de Lekkerbekken op de 2de plaats thuis hoorden. Wij, in ieder geval vonden dat onze carnavalgroep weer een prachtige creatie had neergezet. Waarvoor hartelijk dank aan allen die zich hiervoor hebben ingezet!!