Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

BEBLOEMING

Ook dit jaar weer konden we gretig ingaan op het aanbod van Stad Brugge om GRATIS geraniums af te halen om de gevels en voortuintjes van ons Zwankendamme te sieren. Terug met overdonderend succes, want het feestcomité bezorgde op vrijdag 27 mei maar liefst 2345 plantjes, huis aan huis!

Zwankendamme werd terug tot een heus bloemendorp omgetoverd!

CARNAVAL

EEN DIKKE PROFICIAT AAN ALLE "LEKKERBEKKEN"

Jullie 1ste plaats is dubbel en dik verdiend!!!

 

KERSTBOMEN

Ze staan er terug! Sneeuw en winterkoude werden getrotseerd om maar liefst 120 kerstbomen naar Zwankendamme te halen, aan huis te leveren en waar nodig te plaatsen. Met dank aan alle medewerkers maar vooral ook aan alle enthousiaste dorpsbewoners die bereid gevonden werden om een kerstboom voor hun deur te plaatsen en deze mooi te versieren. Zwankendamme zal ook dit jaar, terug een gezellig en warm kerstdorp zijn.

Bedankt en geniet er van!

Foto's van jullie inspanning zijn te zien door op volgende link te klikken. En dit dankzij het "Lissewegenartje". Waarvoor hartelijk dank!

Op 07 januari worden alle kerstbomen GRATIS terug opgehaald! U hoeft uw kerstboom enkel (ontdaan van alle versiersels) aan de straat te leggen. Ze zullen dienen voor de kerstboomverbranding te Zeebrugge. Alvast bedankt.

PAASEIEREN RAPEN

Op Paaszondag 04 april was het terug zover. Achtendertig kinderen hadden hun tekening mooi gekleurd binnen gebracht en mochten nadat de paashaas zijn werk had gedaan, naar hartelust gratis paaseieren rapen. Een paasmandje knutselen, een speelhoekje, grimme, lekker wafels en pannekoeken en een stralend lentezonnetje maakten er een leuke namiddag van.

Mooie foto's kan je terug vinden in ons fotoalbum en door te klikken op deze Link van het Lissewegenartje.

Voor de mooiste tekeningen was er nog een extra prijsje voorzien.

De winnaars van dit jaar waren:

0- 3 jaar "Tibo Crevits"

4 - 6 jaar "Mathias Rotsarie"

7 - 9 jaar " Vincent Vandepitte"

ROMMELMARKT

Naar jaarlijkse gewoonte werd er op zaterdag 22 mei met Pinksteren kermis een rommelmarkt georganiseerd in de Lisseweegsesteenweg.

Mede door het mooie lenteweer waren er heel wat standhouders naar Zwankendamme afgezakt en liep er terug heel wat volk door ons Zwankendamme.

Om 14h30 werd de kermis met leden van het stadsbestuur en de harmonie “De Poldergalm” uit Dudzele plechtig geopend.

Foto's vind je terug in onze fotomap en via deze link naar het Lissewegenartje.