Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

BEELDENROUTE


Dankzij Chris Brion (Kaffee de Kavijaks), vond de beeldenroute uit Lissewege ook haar weg naar Zwankendamme. En kan ook ons dorp tijdens de zomermaanden van een aantal opmerkelijke kunstwerken genieten. Dit leidt soms tot uitzonderlijke inspiratie. Zo werd er plots voor de kerk een extra kunstwerk gesignaleerd. Jammer genoeg bleef het niet staan voor de verdere duur van de beeldenroute. (Foto: Chris Brion via 't Lissewegenartje)

Opvallend of juist niet?

Hoewel, gelegen aan de rand van Zwankendamme, vonden we toch dat we jullie dit plekje niet mochten onthouden. Blijkbaar is Zwankendamme een nieuwe toeristische atractie rijker. Zeker een uitstapje waard. Piknik met zicht op de voormalige "Cokesfabriek". Een aanrader en vlakbij!!!

Speling van de natuur!

Ieder jaar rond deze tijd, staan de Japanse kersenbloesems in de Zwankendammestraat en de Lisstraat in volle bloei en maken van de wijk een uiterst fleurige en kleurige buurt. Raar maar waar, tussen al dat roze staat er één boom met witte bloesem. En wat het helemaal opmerkelijk maakt, is dat deze boom zowel takken met roze bloesem, als takken met witte bloesem draagt. Maar de witte bloemen krijgen ieder jaar meer en meer de bovenhand!

Nutteloos, vergeten?

dat je in de bebouwde kom niet vlug mag rijden is algemeen geweten. Op sommige plaatsen, zelfs maar 30km/h. Maar het verkeersbord " EINDE ZONE 30Km/h" terhoogte van het slechts 50m lange weggedeelte naar de garages in de Zwankendammestraat, lijkt ons toch een beetje teveel van het goede. Ten eerste is het niet meer leesbaar en ten tweede, als er hier iemand de 30km/h KAN overschrijden, dan is het niet alleen een stuntman maar is hij zijn garage ook al lang voorbij geschoten!